Fyllda pannkakor
Recept för 4 pers.
3 dl vetemjöl
1 dl bovetemjöl
1 1/2 dl grahamsmjöl
1/2 tsk salt
9 dl mjölk
margarin till stekningen
Blanda mjölsorterna med drygt hälften av mjölken och vispa smeten klimpfri. Sätt till resten av mjölken och saltet.
Låt smeten stå och svälla någon timme innan pannkakorna gräddas i marg.
Stek på relativt svag värme och gör inte för tjocka pannkakor.
Förslag till olika fyllningar
lök
tomater
peppar, vitlök och timjan eller oregano
Fräs lök och tomater i lite marg.
Krydda med peppar, vitlök och timjan eller oregano
Sätt sist till ett par deciliter färska, sköljda böngroddar.
lök
blandsvamp
persilja
peppar
Fräs lök och blandsvamp.Krydda med peppar och sätt till hackad persilja.
Fyll pannkakorna med fräst eller lätt stuvad grönkål eller nässlor.
Ett annat förslag är att fylla pannkakorna med rårivna rödbetor, finskivad purjolök och färska böngroddar.