Fyllda pannkakor
Recept för 4 pers.
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 9 dl mjölk
  • margarin till stekningen

  1. Blanda mjölsorterna med drygt hälften av mjölken och vispa smeten klimpfri. Sätt till resten av mjölken och saltet.

  2. Låt smeten stå och svälla någon timme innan pannkakorna gräddas i marg.

  3. Stek på relativt svag värme och gör inte för tjocka pannkakor.

Förslag till olika fyllningar

  • lök
  • tomater
  • peppar, vitlök och timjan eller oregano
  1. Fräs lök och tomater i lite marg.
  2. Krydda med peppar, vitlök och timjan eller oregano
  3. Sätt sist till ett par deciliter färska, sköljda böngroddar.
  • lök
  • blandsvamp
  • persilja
  • peppar

    Fräs lök och blandsvamp.Krydda med peppar och sätt till hackad persilja.

 
  • Fyll pannkakorna med fräst eller lätt stuvad grönkål eller nässlor.
  • Ett annat förslag är att fylla pannkakorna med rårivna rödbetor, finskivad purjolök och färska böngroddar.