Grönsakstallrik med rotfruktspuré

    Receptet är beräknat för 4 personer.

  • 4 portioner svampstuvning
    av blandsvamp eller kantareller

  • Ca 100 g dessertost med vitlök och örter.
  • 16 sockerärtor eller grön sparris
  • 4 - 6 späda morötter
  • 4-6 salladslökar
  • 250 g broccoli

    ROTFRUKTSPURÉ

  • 1 bit kålrot, ca 250 g
  • 1 bit rotselleri, ca 250 g
  • 2-3 stora potatisar
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 25 g margarin
  • 1/2 - 1 dl visp- eller mellangrädde
  • Örtsalt och lite Peppar

    Till purén kokas bitar av skalade rotfrukter riktigt mjuka i grönsaksbuljong. Låt rinna av och kör till mos med stavmixer eller matberedare. Värm purén med smör och grädde och smaka av. Lägg upp med svampstuvning och lättkokta grönsaker och klickar av osten som aromsmör.