Kåldolmar i tomatsås

    4 - 5 portioner
  • Ett litet vitkålshuvud (ca:500 g)

    Fyllning:

  • 3 dl kokt råris
  • 1 hackad paprika
  • 2 dl fräst blandsvamp
  • salt, peppar, kajennpeppar

    Sås:

  • 1 burk krossade tomater
  • 2-3 färska tomater
  • 2 hackade gula lökar
  • (vitlök)
  • salt, peppar, timjan.

Skär loss bladen från kålstocken och koka dem i saltat vatten, 2 tsk salt per liter, några minuter. Endast så att de blir slakade. Lägg upp dem och låt dem rinna av. Blanda riset med den frästa svampen och paprikan. Krydda fyllningen rejält. Den ska smaka ordentligt. Lägg en klick risfyllning på varje blad och rulla ihop dem. Blanda tomatkrosset med färska tomater skurna i tärningar och den hackade löken. Krydda. Lägg kåldolmarna i ett ugnsäkert fat och slå på såsen. Stek dolmarna i 200 graders ugnsvärme i 20 - 25 min. Ös dem då och då.