Krispig Kycklingfilé

         4 portioner

  • 4 st kycklingfiléer
  • 4 dl cornflakes
  • 2 dl riven ost, gärna hårdost och parmesan blandat
  • 1/2 tsk salt
  • 1 kryddmått svartpeppar
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 tsk. dragon
  • 2 kryddmått vitlökspulver
  1. Smula sönder cornflakes, det går bra med handen. Blanda krosset med alla övriga ingredienser.

  2. Vänd kycklingfiléerna i blandningen och pressa fast den på båda sidor.

  3. Bryn ett par matskedar margarin på ett ugnsäkert fat i 200° ugnsvärme.

  4. Lägg på kycklingen och sätt i fatet i mitten av ugnen 20 - 25 min. tills kycklingen är färdig.

Servera med potatisgratäng, grönsaksröra, typ Ratatouille. eller ris och en grönsallad.