Kycklingpaj

Ugn: 225 grader
Receptet beräknat till 4 personer.


  • 1 grillad kyckling
  • 200 gram svamp
  • 200 gram smålök eller 2 stora lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 msk mjöl
  • 1 msk margarin
  • 3 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl vatten
  • salt, peppar, paprikapulver
PAJSKAL:
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 50gram margarin
  • 1 1/2 msk vatten
  • Blanda vetemjöl, margarin och vatten till en smidig deg.
  • Kavla ut degen till ett pajlock
  1. Bena ur kycklingen och skär i mindre bitar
  2. Hacka löken, skiva svampen och strimla paprikorna.
  3. Stek lök och svamp.
  4. Blanda ner de strimlade paprikorna de sista 5 minuter.
  5. Strö över mjölet.
  6. Späd med grädde och vatten och krydda.
  7. Låt koka 5 minuter.
  8. Blanda i kycklingbitarna och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  9. Smaka av.
  10. Häll kycklingröran i en smord eldfast form och lägg på pajlocket, stick några hål i pajlocket så ångan kan komma ut.
  11. Pensla med uppvispat ägg och sätt in i 225 graders ugn i 20 - 25 minuter.


Servera med ris och en sallad på sallatsblad, tomat och melon. Servera gärna baugetter till.