Grön lasagne

         Tid ca 1 tim, varav 30 min i 200° ugn.

  • Recept för 4 pers.
  • 1 pkt fryst hackad spenat (375 g)
  • 1-2 gula lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1-2 morötter
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk oregano
  • 8-10 lasagneplattor
  • 1 dl riven ost

  • Ostsås
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  1. Tina spenaten. Skala och hacka gul lök och vitlök. Skala och riv morötterna.

  2. Värm olja i en panna och fräs grönsakerna utan utan att de får färg.

  3. Häll i tomatkrosset och låt såsen koka några min. krydda med salt,peppar och oregano.

  4. Koka upp mjölken till ostsåsen. Rör ut mjölet i lite av mjölken. Tillsätt redningen i en fin stråle och låt såsen koka 3-5 min.Salta, peppra och rör ner den rivna osten. Rör tills den smält.

  5. Smörj en stor ugnssäker form. Häll lite ostsås i botten. Täck med lasagneplattor. Varva ostsås, grönsaksfräs, spenat och lasagneplattor. Lägg ett lager med sås och riven ost allra överst.

  6. Grädda mitt i ugnen i 200° , ca 30 min.
Servera lasagnen med grönsallad och painriche.