Grön lasagne
|
Tid ca 1 tim, varav 30 min i 200° ugn.
|
- Recept för 4 pers.
- 1 pkt fryst hackad spenat (375 g)
- 1-2 gula lökar
- 1-2 klyftor vitlök
- 1-2 morötter
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 1 tsk oregano
- 8-10 lasagneplattor
- 1 dl riven ost
-
Ostsås
- 4 dl mjölk
- 2 msk vetemjöl
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 dl riven ost
|
- Tina spenaten. Skala och hacka gul lök och vitlök.
Skala och riv morötterna.
- Värm olja i en panna och fräs grönsakerna utan
utan att de får färg.
- Häll i tomatkrosset och låt såsen koka några min.
krydda med salt,peppar och oregano.
- Koka upp mjölken till ostsåsen. Rör ut mjölet i lite
av mjölken. Tillsätt redningen i en fin stråle och låt
såsen koka 3-5 min.Salta, peppra och rör ner den rivna
osten. Rör tills den smält.
- Smörj en stor ugnssäker form. Häll lite ostsås i botten.
Täck med lasagneplattor. Varva ostsås, grönsaksfräs, spenat
och lasagneplattor. Lägg ett lager med sås och riven ost
allra överst.
- Grädda mitt i ugnen i 200° , ca 30 min.
|
Servera lasagnen med grönsallad och painriche.
|
|
| | |