Marinad till kycklingfilé

       4 - 6 portioner
  • 4 fileér
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 dl flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 klyftor vitlök (pressas)
  • Färska kvistar av timjan
  1. Stek filéerna i 1 cm tjocka skivor. Lägg upp skivorna på ett fat och fördela marinaden jämt över kycklingen.

    Eller lägg filéerna hela i en påse eller form och häll över marinaden.

    Slå marinaden över den varma kycklingen och låt den dra tills den svalnat. (gärna längre).

  2. Servera kycklingfiléerna gärna på en bädd av t.ex. blandad sallad, strimlad rödlök, coctailtomater, solrosfrön, feteost samt strimlade soltorkade tomater. Häll gärna lite grann av den överblivna marinaden över alltsammans sen.

  3. En getostlasagne till detta o middagen blir perfekt!!