Risotto

  • 3 dl råris
  • 2 msk finhackad gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 msk majsolja
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk tomatpuré
  • 6 dl grönsaksbuljong (ev. tärning)
  • 100 g champinjoner
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 200 g aubergine eller squash
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk örtsalt
  • 1 msk finhackad persilja

    Arbetstid: Ca. 30 min.
    Stektid ris: Ca. 5 min.
    Stektid grönsaker: Ca. 5 min.
    Koktid ris: Ca.45 min.

  1. Fräs lök och vitlök i hälften av smöret och oljan i en tjockbottnad kastrull. Häll ner riset och låt det fräsa några minuter under omrörning.

  2. Tillsätt tomatpuré och späd med buljong, koka upp, lägg på tättslutande lock och låt riset sjuda i en 45 minuter.

  3. Ansa och skiva champinjonerna. Skär auberginer eller squash i skivor och dela skivorna i mindre bitar. Skär paprikan i halvor och tag bort frön och det vita samt skär den i strimlor.

  4. Fräs grönsakerna mjuka i resten av smöret och oljan.

  5. Tillsätt oregano, örtsalt och persilja och blanda ner grönsaksfräset i riset.