|
Semmelknödel
|
- 1/2 kg franskbröd eller småfranska
- 10 g lök
- 5 g persilja
- 80 g margarin
- 3 - 5 dl mjölk
- 2 ägg
- Ca. 80 g mjöl
- Salt
- saltvatten
- Brödet skärs i små tärningar (ca 1 cm) och rostas (steks) i fettet tillsammans med persilja och lök tills
det är knaprigt.
- Lägg över tärningarna i en stor skål och blanda ihop ägg, mjölk och salt. Häll det över brödtärningarna och
låt det stå och dra en halvtimme, eller tills de sugit åt sig mjölkblandningen.
- Blanda i mjölet och forma till kroppkakor (de ska vara fasta).
- Sjud dem i lättsaltat vatten i ung. 10 minuter.
Tips: Kroppkakorna är goda att servera till stek istället för potatis men kan också ätas
som de är. Blir det några över så är det gott att äta dem stekta.
|
|
|
|