Semmelknödel

  • 1/2 kg franskbröd eller småfranska
  • 10 g lök
  • 5 g persilja
  • 80 g margarin
  • 3 - 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • Ca. 80 g mjöl
  • Salt
  • saltvatten
  1. Brödet skärs i små tärningar (ca 1 cm) och rostas (steks) i fettet tillsammans med persilja och lök tills det är knaprigt.

  2. Lägg över tärningarna i en stor skål och blanda ihop ägg, mjölk och salt. Häll det över brödtärningarna och låt det stå och dra en halvtimme, eller tills de sugit åt sig mjölkblandningen.

  3. Blanda i mjölet och forma till kroppkakor (de ska vara fasta).

  4. Sjud dem i lättsaltat vatten i ung. 10 minuter.

    Tips: Kroppkakorna är goda att servera till stek istället för potatis men kan också ätas som de är. Blir det några över så är det gott att äta dem stekta.