Svampbiff

  • 2 l blodriska, röksvamp, eller fårticka (ca 400 g)

    Panering:

  • 1 ägg
  • 1 1/2 dl ströbröd
  • salt
  • peppar

    Stekning:

  • 3 msk smör eller margarin
  • 1/2 msk citronsaft

    Garnering:

  • 1 msk hackad persilja

    Arbetstid:Ca 30 min.

    Stektid:Ca 10 min.

  1. Skär bort foten på blodriskan och fårtickan och borsta svamphattarna rena. Hattarna ska vara hela men röksvampen skivas.

  2. Doppa svampen i uppvispat ägg och salt och pepparkryddat ströbröd.

  3. Stek svampen i matfettet över svag värme tills den har vacker guldgul färg. Lägg upp svampen på varmt serveringsfat.

  4. Smaksätt stekfettet med lite citronsaft och häll det över svampen. strö över hackad persilja.

Tips: Servera svampbiffarna med potatismos och stekt lök. Gröna ärter eller bönor är också gott till.