Vitlöksfilé till pasta

  • 4 färska kycklingfiléer
  • 150 gr färska champinjoner
  • 1 purjolök
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 ½ dl kaffegrädde el. matlagningsgrädde
  • 125 gr Cantadou vitlöksost (1 burk)
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt
  • hackad persilja

  1. Skär kycklingfiléerna i strimlor.

  2. Skölj och skiva champinjonerna och purjolöken.

  3. Stek kycklingköttet i en stekpanna ca 5 min. Lägg över köttet i en kastrull.

  4. Fräs champinjoner och purjolök i lite matfett.

  5. Vispa ner mjölet i grädden. Häll i kastrullen.

  6. Tillsätt vatten., buljongtärning, osten i bitar och kryddor.

  7. Låt allt koka upp under omröring. Låt koka i 3-5 minuter.

  8. Strö över persiljan.

    Servera med bandspagetti och en grönsallad.
    Smaklig måltid!

Det här receptet kommer från Inger på SK.