Zucchinibiffar

        

    Recept för 4 pers.

  • 300 g zucchini
  • salt
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl riven parmesanost
  • 2 msk hackad mynta
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 dl ströbröd
  • 1 ägg

  • Nymald svartpeppar

  • Olivolja till stekning

  1. Riv zucchinin grovt. Salta lätt och låt rinna av i ett durkslag cirka 10 minuter. Pressa ut kvarvarande vätska med en slev.

  2. Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Blanda alla ingredienserna till biffarna i en bunke. Forma åtta biffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp olivoljan och stek biffarna ett par minuter på varje sida.

  3. Servera med citronklyftor, tzatziki och tomater.

Kan serveras som en förrätt tillsammans med en tomatsallad.