Zucchinibiffar
|
|
Recept för 4 pers.
- 300 g zucchini
- salt
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl riven parmesanost
- 2 msk hackad mynta
- 2 msk hackad persilja
- 1 dl ströbröd
- 1 ägg
- Nymald svartpeppar
- Olivolja till stekning
|
- Riv zucchinin grovt. Salta lätt och låt rinna av i ett durkslag cirka 10 minuter.
Pressa ut kvarvarande vätska med en slev.
- Skala och hacka rödlök och vitlök fint. Blanda alla ingredienserna till biffarna i en bunke.
Forma åtta biffar och lägg på en skärbräda. Hetta upp olivoljan och stek biffarna ett par minuter på varje sida.
- Servera med citronklyftor, tzatziki och tomater.
|
Kan serveras som en förrätt tillsammans med en tomatsallad.
|
|